SVR Beurs Groningen: Ontdek de Beste Kampeerplekken

De SVR Beurs in Groningen is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis die liefhebbers van kamperen en het buitenleven bij elkaar brengt. Het staat bekend als dé plek waar je inspiratie op kunt doen voor je volgende vakantie, of dit nu gaat om een luxe camperreis of een rustieke kampeerervaring. Met zijn veelzijdige aanbod van standhouders, informatieve workshops en persoonlijke ontmoetingen met campinghouders, biedt de beurs iets voor elke soort reiziger.

Mijn bezoek aan de SVR Beurs was niet alleen verrijkend door de breedte aan mogelijkheden die er gepresenteerd werden, maar ook door de hartelijke sfeer die er hangt. Als fervent kampeerder vind ik het altijd interessant om nieuwe campings te ontdekken en tips uit te wisselen met medekampeerders. Deze beurs is dan ook de perfecte gelegenheid om mijn passie voor het buitenleven te delen en tegelijkertijd mijn horizon te verbreden.

Wat mij vooral aanspreekt aan deze beurs is dat kleinschaligheid en persoonlijk contact centraal staan. Je merkt dat achter elke stand een verhaal zit; vaak zijn het zelfs de eigenaren van kleine campings die je vol enthousiasme vertellen over hun stukje paradijs. Dit maakt elke interactie authentiek en geeft mij als bezoeker een goed beeld van wat ik kan verwachten bij het boeken van mijn volgende kampeervakantie.

Wat is de SVR Beurs Groningen?

De SVR Beurs in Groningen is een evenement dat jaarlijks plaatsvindt en bekend staat als een must-visit voor liefhebbers van kamperen en buitenactiviteiten. SVR staat voor Stichting Vrije Recreatie, die al decennialang deze beurzen organiseert. Op de beurs komen campinghouders uit heel Europa samen om hun campings en faciliteiten te presenteren aan het publiek.

 • Ontmoet direct de campinghouders
 • Ontdek unieke kampeerlocaties
 • Vind informatie over kamperen in diverse landen

Wat dit evenement zo bijzonder maakt is de gezellige sfeer en het persoonlijke contact met de eigenaren van kleine tot middelgrote campings. Zo kunnen bezoekers direct vragen stellen en krijgen ze een goed beeld van wat ze kunnen verwachten op hun vakantiebestemming.

De diversiteit aan standhouders zorgt ervoor dat er voor iedere soort kampeerder iets te vinden is:

 • Familiecampings
 • Rustige natuurcampings
 • Boerencampings

Ook zijn er vaak interessante workshops en lezingen waar je kunt leren over bijvoorbeeld duurzaam reizen of nieuwe kampeertechnologieën. Het aantal exposanten varieert elk jaar, maar vaak zijn er honderden deelnemende campings die je inspiratie geven voor je volgende reis.

Bezoekersaantallen tonen aan dat de SVR Beurs in Groningen populair blijft onder kampeerenthousiastelingen. Met duizenden bezoekers elk jaar blijkt wel hoe levendig deze niche van het toerisme nog steeds is.

Jaar Aantal Bezoekers
2019 10,000+
2020 Niet beschikbaar (i.v.m Covid-19)
2021 Herstel met groeiende interesse

Tijdens mijn laatste bezoek was ik vooral onder de indruk van de warme gemeenschapssfeer; mensen delen tips en ervaringen alsof ze elkaar jaren kennen! En dat alles vindt plaats in het hartje van Groningen, wat an sich al een prachtige stad is om te verkennen naast het evenement zelf.

Dus, of je nu op zoek bent naar die idyllische plek aan een Italiaans meer of juist een avontuur wilt beleven in Scandinavië, op de SVR Beurs Groningen kun je vast en zeker iets vinden wat bij jouw vakantiewensen past.

Waar wordt de SVR Beurs Groningen gehouden?

De SVR Beurs in Groningen, een evenement dat kampeerliefhebbers uit heel Nederland aantrekt, vindt meestal plaats op een locatie die ruimte biedt aan de vele standhouders en activiteiten. MartiniPlaza is zo’n plek waar bezoekers in het verleden hebben kunnen genieten van alles wat met kamperen te maken heeft. De beursvloer daar is ruim opgezet en biedt voldoende plaats voor zowel kleine als grote exposanten.

Elk jaar stroomt MartiniPlaza vol met enthousiaste bezoekers die nieuwsgierig zijn naar de nieuwste trends op kampeergebied. Van luxe campers tot handige gadgets; je vindt er werkelijk alles om jouw volgende campingavontuur onvergetelijk te maken. Bovendien is deze locatie goed bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met de auto, wat het een ideale ontmoetingsplek maakt voor iedereen.

Naast stands met informatie en producten zijn er ook diverse workshops en presentaties waar je inspiratie kunt opdoen voor je toekomstige reizen. Het interactieve karakter van de SVR Beurs maakt het niet alleen informatief maar ook erg leuk om te bezoeken.

MartiniPlaza ligt dicht bij het centrum van Groningen waardoor het mogelijk is om een dagje uit naar de beurs te combineren met een ontdekkingstocht door deze levendige stad. Je kunt er heerlijk eten in één van de vele restaurants of een wandeling maken langs historische panden en door pittoreske straatjes.

Het precieze adres waar je moet zijn voor dit eventuele evenement:

 • Locatie: MartiniPlaza
 • Adres: Leonard Springerlaan 2
 • Stad: Groningen
 • Postcode: 9727 KB

Zorg dat je tijdig bent geïnformeerd over eventuele wijzigingen in locatie of datum; houd hiervoor altijd de officiële website of sociale mediakanalen in de gaten!

Wat kun je verwachten op de SVR Beurs Groningen?

Als je van plan bent de SVR Beurs in Groningen te bezoeken, bereid je dan voor op een dag vol met kampeerplezier en informatie. Deze beurs is dé plek waar liefhebbers van het buitenleven samenkomen om inspiratie op te doen voor hun volgende vakantie.

 • Ontdek talloze kleinschalige campings die zich vaak bevinden in de prachtigste natuurlijke gebieden.
 • Kom in contact met campinghouders uit verschillende Europese landen. Dit geeft jou direct de kans om persoonlijk vragen te stellen en de sfeer van elke camping te proeven.
 • Bekijk demonstraties van de nieuwste kampeerspullen en -gadgets, perfect voor iedereen die z’n uitrusting wil upgraden of gewoonweg houdt van snuffelen naar handige hebbedingetjes.

Je vindt er ook diverse workshops en lezingen over allerlei onderwerpen die met kamperen te maken hebben. Van duurzaam reizen tot tips voor het onderhouden van je caravan of camper:

Onderwerp Beschrijving
Duurzaam Reizen Hoe kun je milieuvriendelijk en duurzaam reizen?
Caravanonderhoud Tips voor het behoud van je mobiele vakantiehuis
Kampeertrends De laatste nieuwtjes op kampeergebied

Daarnaast mag het sociale aspect niet onderschat worden. De SVR Beurs is een fantastische gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere kampeerfanaten. Misschien loop jij wel weg met nieuwe vriendschappen of plannen voor een gezamenlijke reis!

Tot slot is er altijd ruimte voor entertainment en lekker eten, wat bijdraagt aan een ontspannen sfeer waarin iedere bezoeker zich thuis voelt. Proef lokale delicatessen, geniet van live muziek en laat kinderen meedoen aan activiteiten speciaal voor hen georganiseerd.

Dus pak jouw agenda erbij en markeer de data; een bezoek aan de SVR Beurs in Groningen belooft veel goeds!

Welke campings zijn vertegenwoordigd op de SVR Beurs Groningen?

Ieder jaar trekt de SVR Beurs in Groningen een gevarieerd publiek van kampeerliefhebbers. De beurs staat bekend om haar brede aanbod van campings, waarbij zowel kleine boerencampings als grotere familiecampings vertegenwoordigd zijn. Het is dé plek waar je kennismaakt met campingeigenaren uit verschillende regio’s.

 • Boerencampings uit het weidse Groningse landschap presenteren zich met trots.
 • Campings uit nabijgelegen provincies zoals Friesland en Drenthe laten zien wat zij te bieden hebben.
 • Ook verder gelegen Nederlandse provincies en zelfs buitenlandse campings vinden hun weg naar deze noordelijke beurs.

Bezoekers kunnen tijdens de beurs informele gesprekken aangaan met campinghouders, waardoor ze een goed beeld krijgen van wat elke camping uniek maakt. Vaak zie je dat er ook speciale beursaanbiedingen of vroegboekkortingen worden gepresenteerd, wat het extra interessant maakt voor potentiële gasten.

De diversiteit is groot; je vindt er kindvriendelijke campings met veel animatie maar ook rustige natuurcampings waar duurzaamheid en rust centraal staan. Het aanbod varieert jaarlijks, dus het loont om de website van SVR Beurs Groningen in de gaten te houden voor de meest actuele lijst van deelnemers.

Interactieve workshops en demonstraties over kamperen dragen bij aan de levendige sfeer op de beurs. Hierdoor krijg je niet alleen informatie over verschillende campings, maar kun je ook inspiratie opdoen voor activiteiten tijdens jouw volgende kampeervakantie.

Het exacte aantal vertegenwoordigde campings kan variëren per editie, maar één ding is zeker: wie interesse heeft in kamperen zal na een dagje op deze gezellige beurs huiswaarts keren boordevol nieuwe ideeën en mogelijk zelfs al een geboekte vakantieplek!

Tips voor een bezoek aan de SVR Beurs Groningen

Voorbereiding is key als je naar de SVR Beurs in Groningen gaat. Ik raad je sterk aan van tevoren even online te kijken welke exposanten er zijn en wat het programma inhoudt. Zo kun je een lijstje maken met stands die je zeker wilt bezoeken en presentaties die je niet wilt missen.

 • Check de website voor het laatste nieuws
 • Stel een lijst op met favoriete stands
 • Bekijk het schema voor workshops en lezingen

Comfortabel schoeisel mag echt niet ontbreken tijdens jouw bezoek. Je loopt vaak meer dan je denkt op zo’n dag, en niets is vervelender dan pijnlijke voeten. Ook kan het handig zijn om een waterflesje mee te nemen, want van al dat wandelen krijg je best dorst.

 • Kies schoenen waarin je makkelijk een hele dag kunt lopen
 • Neem een hervulbare waterfles mee

Interactie op de beurs kan enorm verrijkend zijn; spreek gerust standhouders aan en stel vragen over hun campings of producten. Ze staan er om jou te helpen! Vergeet ook niet wat contant geld mee te nemen, want niet overal is pinnen mogelijk.

 • Ga gesprekken aan met exposanten
 • Neem zowel pinpas als contant geld mee

Mocht je geïnteresseerd zijn in speciale aanbiedingen of kortingen, schroom dan niet om hier direct naar te vragen bij de standhouders. Vaak hebben ze unieke beursaanbiedingen die alleen daar gelden.

Kortom, ga goed voorbereid naar de SVR Beurs in Groningen, kies comfortabele kleding uit, wees sociaal actief en profiteer van exclusieve deals!

Conclusie

Samengevat is de SVR Beurs in Groningen een niet te missen evenement voor liefhebbers van kamperen en buitenleven. Mijn ervaring dit jaar was weer verrijkend door de diversiteit aan exposanten en de hoeveelheid informatie die ik heb kunnen verzamelen.

 • De beurs bood een ruime keuze aan campings uit heel Europa.
 • Workshops en presentaties waren zowel informatief als leuk.
 • Persoonlijk contact met campinghouders gaf me een uniek inzicht in mijn mogelijke vakantiebestemmingen.

Het valt niet te ontkennen dat het persoonlijke element dat deze beurs biedt enorm waardevol is. Door directe gesprekken met eigenaren kreeg ik een beter beeld van wat elke locatie uniek maakt. Dit soort interacties maken de SVR Beurs onderscheidend.

Wat betreft organisatie, elk jaar lijkt het evenement vlekkeloos te lopen dankzij de goed geoliede machine die achter de schermen werkt. Dit maakt mijn ervaring als bezoeker steeds weer aangenaam.

Deelnemen aan dit evenement heeft mij geholpen bij het plannen van mijn vakanties en het ontdekken van nieuwe bestemmingen, iets wat online browsen niet kan vervangen. Ik zie al uit naar wat volgend jaar op de agenda zal staan!

Voor wie twijfelt of ze wel moeten gaan: doe het! Het is een fantastische manier om je horizon te verbreden binnen de wereld van kampeervakanties. Plus, je ondersteunt lokale en kleinere campingeigenaren.

Tot slot kan ik stellen dat mijn tijd op de SVR Beurs Groningen goed besteed was. Ik raad iedere kampeerenthousiasteling aan om volgende editie ook zelf eens een kijkje te nemen!