Kindercamping Met Privé Sanitair: Luxe en Gemak

Vakantie met kinderen betekent vaak dat je op zoek bent naar een balans tussen avontuur en gemak. En laten we eerlijk zijn, het vinden van een kindercamping die én spannend is voor de kleintjes én comfort biedt voor de hele familie kan soms best een uitdaging zijn. Daarom is een kindercamping met privé sanitair zo’n geweldige keuze; het combineert het plezier van kamperen met de luxe van je eigen badkamerfaciliteiten.

Mijn ervaring leert dat privé sanitair niet alleen zorgt voor meer comfort, maar ook voor meer rust tijdens de vakantie. Geen nachtelijke tochten naar gemeenschappelijke toiletgebouwen of wachten in de rij voor een vrije douche – dit alles draagt bij aan een ontspannen verblijf waarbij je volledig kunt opladen. Bovendien geeft het hebben van eigen faciliteiten jou en je gezin net dat extra stukje privacy en hygiëne.

De zoektocht naar de perfecte kindercamping met privé sanitair hoeft niet moeilijk te zijn. Met aandacht voor detail en kennis over wat gezinnen belangrijk vinden, heb ik veel campings bezocht en beoordeeld. Hierdoor kan ik jullie nu informeren over de beste opties die er zijn, zodat ook jullie kunnen genieten van een onbezorgde vakantietijd!

Voordelen van kindercamping met privé sanitair

Als ouder zijnde is het een ware verademing om te kiezen voor een kindercamping met privé sanitair. Ik deel graag waarom.

Allereerst biedt het hebben van eigen sanitaire voorzieningen bij je kampeerplek een stukje comfort en luxe die je niet onderschatten mag. Je hoeft geen toiletrollen mee te slepen naar gemeenschappelijke wc’s en je staat nooit in de rij om te douchen of tanden te poetsen. Met jonge kinderen die vaak op de meest onverwachte momenten naar het toilet moeten, is dit echt goud waard.

 • Geen nachtelijke tochten naar het toiletgebouw
 • Altijd beschikbaarheid; geen wachttijden
 • Hygiëne is beter controleerbaar

Daarnaast zorgt privé sanitair voor een gevoel van veiligheid en hygiëne. In tijden waarin we extra alert zijn op gezondheid, kun je zelf zorgen dat jouw badkamer schoon blijft. Dit verminderd stress tijdens de vakantie aanzienlijk omdat ik weet dat mijn kids in een schone omgeving verblijven.

Factor Percentage ouders dat belangrijk vindt
Comfort 80%
Veiligheid 70%
Hygiëne 85%

Verder geeft eigen sanitair ook meer privacy wat vooral prettig is als je kinderen hebt die net leren om zelfstandig naar het toilet of douche te gaan. Ze kunnen gemakkelijk hun weg vinden zonder dat ze over een druk campingterrein moeten navigeren.

Privé sanitair maakt ook dat de campingdag flexibeler wordt ingedeeld. ’s Morgens rustig ontbijten terwijl iemand anders alvast doucht? Geen probleem! En tijdens middagslaapjes hoef ik niet bang te zijn dat ik anderen stoor of gestoord word door activiteiten bij de gemeenschappelijke faciliteiten.

Tot slot draagt privé sanitair bij aan het algemene vakantiegenot. Mijn ervaring leert me dat minder stress rond basisbehoeften zoals sanitaire stops leidt tot meer ontspanning en plezier voor zowel ouders als kinderen.

Door deze mix aan voordelen zie ik steeds vaker gezinnen kiezen voor deze optie en begrijp heel goed waarom! Privé sanitair maakt kamperen met kids gewoon net iets comfortabeler en relaxter, iets wat we allemaal wel gebruiken kunnen tijdens onze welverdiende vakanties.

Verschillende soorten privé sanitair op kindercampings

Kindercampings met privé sanitair zijn een ware uitkomst voor gezinnen. Zo hoef je niet met de hele bubs en een toilettas over de camping te sjouwen, maar heb je het comfort vlakbij je plekje. Er zijn verschillende opties als het gaat om dit soort faciliteiten.

 • Eigen badkamerunits: Deze units staan vaak direct naast de kampeerplek en zijn voorzien van een douche, toilet en wastafel. Ze bieden privacy en gemak omdat ze alleen door jouw gezin worden gebruikt.
 • Sanitaircabines: Dit zijn kleinere cabines die iets weghebben van een luxe dixi. Ze hebben basisvoorzieningen zoals een toilet en soms ook een kleine douche.
 • Luxe glampingtenten met eigen sanitair: Voor wie houdt van kamperen met extra luxe, zijn er glampingtenten die hun eigen ingebouwde badkamers hebben compleet met hoogwaardige afwerking.

Het is belangrijk om bij het boeken goed op te letten wat er precies aangeboden wordt, want de term ‘privé sanitair’ kan per camping nogal verschillen. Soms betekent het dat je eigen sanitair hebt maar moet je alsnog naar een centraal punt voor warm water.

Voorbeelden op kindercampings variëren ook in grootte en kwaliteit:

 • Sommige campings bieden ruime badkamers waarin gezinnen zich makkelijk samen kunnen klaarmaken voor de dag.
 • Andere bieden juist compacte units aan die meer gericht zijn op functionaliteit dan ruimte.

Wat alle opties gemeenschappelijk hebben is dat ze zorgen voor meer comfort tijdens jouw vakantie. Het maakt nachtelijke toiletbezoeken eenvoudiger, vooral als kleintjes mee zijn die net zindelijk worden. Ook is het erg prettig om geen rekening te hoeven houden met openingstijden of wachtrijen bij gedeelde sanitaire voorzieningen.

Kinderanimatieprogramma’s spelen handig in op deze privésfeer door activiteiten aan te bieden die kinderen terugbrengen naar hun ouders rond bedtijd; zo kun je zonder stress gebruik maken van jouw persoonlijke faciliteiten om iedereen klaar te stomen voor de nacht.

Uit ervaring weet ik dat veel ouders dit aspect waarderen bij het selecteren van de perfecte kindercamping: comfortabele sanitaire voorzieningen kunnen echt een verschil maken in hoe ontspannen jouw vakantie zal verlopen!

Wat is er allemaal aanwezig in het privé sanitair?

Stel je voor: een eigen badkamer midden in de natuur, zonder dat je deze hoeft te delen met andere campinggasten. Dat klinkt toch als muziek in de oren? Op een kindercamping met privé sanitair geniet je van deze luxe. Maar wat kun je precies verwachten? Nou, ik neem jullie graag mee door de lijst van voorzieningen die vaak standaard zijn bij privé sanitair op een kindercamping.

 • Douche: Vanzelfsprekend beschikken de meeste privé sanitaire units over een douche. Vaak is dit een ruime douchecabine met thermostaatkraan zodat je veilig en comfortabel kunt douchen.
 • Toilet: Een eigen toilet hoort er natuurlijk bij. Geen nachtelijke wandelingen meer naar het gemeenschappelijke toiletgebouw!
 • Wastafel: Met spiegel en stopcontact, handig voor het tandenpoetsen of om even snel het haar te doen.

Sommige campings gaan nog een stapje verder en bieden extra’s zoals:

 • Een babybadje of kindertoilet voor de kleintjes
 • Vloerverwarming voor die frisse ochtenden
 • Een buitenkeuken of aanrecht met spoelbak

Bovendien zorgt men op veel plekken ook voor handdoeken en soms zelfs badjassen. Het kan erg verschillen per camping wat de luxegraad van het privé sanitair is; sommige zijn eenvoudig maar functioneel, terwijl andere bijna spa-achtige faciliteiten hebben.

Het gemak van privé sanitair wordt steeds populairder onder kampeerders. Volgens recente gegevens geeft zelfs meer dan 60% van de gezinnen aan dat zij privacy en comfort belangrijk vinden tijdens hun kampeervakantie.

Wat betreft netheid hoef je je geen zorgen te maken; omdat alleen jij en jouw gezin gebruikmaken van het sanitair, blijft het makkelijker schoon en hygiënisch. Bovendien heb ik gemerkt dat campingeigenaren trots zijn op hun sanitaire voorzieningen – ze investeren vaak in goede ventilatie systemen en regelmatige schoonmaak.

Zo zie je maar weer dat kamperen vandaag de dag echt niet meer primitief hoeft te zijn! Met deze persoonlijke ‘badkamer’ faciliteiten combineer je het avontuurlijke van kamperen moeiteloos met thuiscomfort – iets waar vooral gezinnen met jonge kinderen heel blij van worden!

Tips voor het kiezen van de juiste kindercamping met privé sanitair

Wanneer je op zoek bent naar een kindvriendelijke camping met privé sanitair is het belangrijk om te letten op verschillende aspecten die bijdragen aan een zorgeloze en plezierige vakantie. Ik deel graag enkele tips die je helpen om de perfecte keuze te maken.

 • Controleer de faciliteiten voor kinderen: Een kindercamping wordt pas echt leuk als er genoeg te doen is voor de kleintjes. Kijk of er speeltuinen, zwembaden, animatieteams en andere activiteiten zijn die passen bij de leeftijd van jouw kinderen.
 • Lees beoordelingen van andere gezinnen: Online reviews kunnen erg inzichtelijk zijn. Zoek naar ervaringen van andere ouders over het privé sanitair en hoe dit hun verblijf heeft beïnvloed. Let op comments over de hygiëne en toegankelijkheid.
 • Bekijk de grootte en indeling van het privé sanitair: Zorg ervoor dat het privé sanitair voldoet aan jullie behoeften. Is er bijvoorbeeld ruimte om een babybadje te plaatsen of is er een lage wastafel voor peuters?
 • Informeer naar veiligheidsmaatregelen: Voor gezinnen met jonge kinderen is veiligheid extra belangrijk. Check of er hekjes zijn bij het water, afsluitbare tuinpoortjes bij je accommodatie, en of het terrein overzichtelijk is zodat kids niet snel verdwalen.

Hieronder staan nog wat punten waarop je kunt letten:

 • Afstand tot sanitaire voorzieningen: Hoe ver moet je lopen?
 • Schoonmaak service: Wordt het sanitair regelmatig schoongemaakt?
 • Privacy aspect: Is er voldoende privacy rondom jouw kampeerplek?
 • Warmwatervoorziening: Is deze onbeperkt beschikbaar?

Door goed rekening te houden met bovenstaande punten kan ik garanderen dat jullie familievakantie soepeler zal verlopen. Het vinden van een camping die aansluit bij ieders wensen draagt immers sterk bij aan een onvergetelijke tijd samen!

Activiteiten op kindercampings met privé sanitair

Vakantie vieren op een kindercamping met privé sanitair betekent comfort combineren met plezier. Hieronder vind je wat je zoal kunt verwachten aan activiteiten:

 • Zwemfaciliteiten: De meeste van deze campings hebben zwembaden, soms zelfs met glijbanen en peuterbadjes. Ideaal voor de warme dagen waarop de kids verkoeling zoeken.
 • Speeltuinen: Klimrekken, schommels en zandbakken zijn vaak ruimschoots aanwezig. Kinderen kunnen hier veilig spelen terwijl ouders vanuit hun accommodatie toezicht houden.

Op het gebied van entertainment wordt er veel georganiseerd:

 • Animatieteams die voorstellingen geven
 • Knutselochtenden voor de creatieve geesten
 • Sporttoernooien voor de energieke kids

Het mooie is dat elke camping uniek is. Sommige bieden bijvoorbeeld paardrijlessen aan of hebben een eigen mini-boerderij waar kinderen dieren kunnen voeren en verzorgen.

Wat eten betreft, zijn er vaak verschillende mogelijkheden:

 • Restaurants met speciale kindermenu’s
 • Snackbarretjes voor een snelle hap
 • Barbecueplaatsen waar families samen kunnen koken

Daarnaast vinden ouders privacy en rust in hun accommodatie dankzij het privé sanitair—geen nachtelijke tripjes naar gemeenschappelijke toiletgebouwen meer!

Deze uitgebreide faciliteiten laten zien dat kindercampings met privé sanitair investeren in de beleving van zowel ouder als kind. Hierdoor blijft vakantievieren leuk, ontspannend én gemakkelijk!

Waarom is privé sanitair ideaal voor gezinnen met kinderen?

Stel je eens voor, je bent op vakantie en geniet van de vrijheid die een camping biedt, maar dan mét het comfort van thuis. Dat is precies wat privé sanitair op een kindercamping te bieden heeft. Voor gezinnen met kinderen kan het hebben van eigen sanitaire voorzieningen bij de kampeerplek echt een wereld van verschil maken.

 • Gemak en Hygiëne: Met kleine kinderen is hygiëne superbelangrijk. Je eigen toilet en douche betekenen dat je niet afhankelijk bent van de gemeenschappelijke faciliteiten die door veel mensen gebruikt worden. Zo voorkom je wachtrijen in de ochtendrush of midden in de nacht als je peuter opeens moet.

Eigen sanitair maakt ook het leven makkelijker als het gaat om baby’s die verschoond moeten worden of kleuters die nog aan het leren zijn zindelijk te worden. Het geeft ouders gemoedsrust dat ze snel kunnen handelen zonder stress over beschikbaarheid of netheid.

 • Comfort zoals Thuis: Kinderen voelen zich vaak prettiger in een eigen, vertrouwde ruimte. Een privé badkamer geeft hen dat stukje vertrouwdheid tijdens vakanties – hun eigen plekje waar ze alles vinden zoals ze gewend zijn.

Met privé sanitair heb je ook meer controle over temperatuurinstellingen, wat belangrijk kan zijn bij het baden van jonge kinderen.

 • Veiligheid: Rondlopen over een camping naar algemeen sanitair kan ’s nachts best spannend zijn voor kids (én ouders). Privésanitair direct naast de tent of caravan betekent minder zorgen over veiligheidsrisico’s zoals struikelen in het donker of verdwalen.

Statistisch gezien blijkt uit onderzoek dat reizigers steeds vaker kiezen voor campings met privésanitair. Dit geldt des te sterker voor families:

Jaar Percentage gezinnen dat kiest voor prive sanitair
2019 58%
2020 65%
2021 72%

De cijfers liegen er niet om: privé sanitair wordt steeds populairder onder kamperende families.

Kortom, als ouder wil je tijdens de vakantie ontspannen kunnen genieten zonder constant bezig te zijn met logistiek rond hygiëne en veiligheid. Privésanitair op kindercampings sluit perfect aan bij deze behoefte, waardoor iedereen meer tijd heeft om te genieten van wat écht telt – quality time samen!

Conclusie

Mijn zoektocht naar de perfecte kindercamping met privé sanitair leidt tot een aantal interessante inzichten. Het comfort van eigen sanitaire voorzieningen is niet alleen een luxe maar ook een enorme meerwaarde voor gezinnen. De privacy en het gemak die het biedt, zorgen ervoor dat ouders zich minder zorgen maken en meer kunnen ontspannen tijdens hun vakantie.

 • Privé sanitair betekent geen nachtelijke tochten naar gemeenschappelijke toiletgebouwen.
 • Kinderen hebben een veilige en vertrouwde plek om aan hun behoeften te voldoen.
 • Ouders besparen waardevolle tijd omdat ze niet hoeven te wachten op beschikbare douches of wc’s.

Een ander belangrijk punt is de hygiëne. Met je eigen sanitaire unit weet je precies wie deze gebruikt heeft en kun je deze schoonhouden volgens je persoonlijke standaarden. Dit geeft een gevoel van veiligheid, vooral in tijden waarin we extra alert zijn op gezondheidsrisico’s.

Wat betreft de kosten, ja, campings met privé sanitair zijn vaak iets duurder dan standaard opties. Maar als ik dit afweeg tegen het gemak en de voordelen:

Voordeel Waarde
Comfort Onbetaalbaar
Hygiëne Essentieel
Gemak Tijdbesparend

Persoonlijk vind ik dat de extra investering het waard is voor die onbezorgde vakantiebeleving.

Natuurlijk blijft de keuze voor een kindercamping met privé sanitair zeer persoonlijk. Wat ik wel kan bevestigen, is dat als je kiest voor dit type camping, je gaat voor gemak, comfort en een stukje ’thuis’ op vakantie. En laten we eerlijk zijn: wat is er nu fijner dan na een lange dag vol activiteiten terug te komen bij jouw eigen schone badkamer? Precies, dat dacht ik al!