Campingaz Gasfles 907 Omruilen: Waar en Hoe?

Als enthousiaste kampeerder weet ik hoe belangrijk een betrouwbare gasvoorziening is. De Campingaz gasfles 907 is een populaire keuze onder kampeerders vanwege zijn handzaamheid en gemak bij het omruilen. Misschien sta je op het punt om te vertrekken voor een weekendje in de natuur en vraag je je af waar je jouw lege gasfles kunt omruilen voor een volle.

Het proces van omruilen is eenvoudig, maar er zijn toch wat zaken waar je rekening mee moet houden. Verkooppunten vind je door heel Europa, wat betekent dat zelfs als je in het buitenland bent, de kans groot is dat er een plek in de buurt is waar ze deze specifieke flessen accepteren.

Voordat ik op pad ga, controleer ik altijd even online of er dichtbij mijn bestemming verkooppunten zijn. Dit bespaart me niet alleen tijd maar ook de frustratie van het moeten zoeken naar een ruilpunt op het laatste moment. Voorraadcheck en openingstijden zijn belangrijke details die ik nooit over het hoofd zie; niemand wil tenslotte zonder gas komen te zitten tijdens die welverdiende break!

Waarom kiezen voor een Campingaz gasfles 907?

Een Campingaz gasfles 907 is een populaire keuze onder kampeerliefhebbers en dat is niet zonder reden. Deze specifieke fles staat bekend om zijn betrouwbaarheid en gebruiksgemak. Hieronder belicht ik een aantal voordelen van het kiezen voor dit type gasfles.

Ten eerste is de Campingaz 907 hervulbaar wat betekent dat je ‘m gemakkelijk kunt omruilen bij een groot aantal verkooppunten verspreid over heel Europa. Dit maakt hem ideaal voor lange kampeertochten waarbij je door verschillende landen reist. Je bent dus nooit lang op zoek naar een nieuwe voorraad gas.

De compacte afmetingen van de Campingaz 907 zorgen ervoor dat hij makkelijk op te bergen en te vervoeren is. Met een gewicht van ongeveer 6 kilo (wanneer vol) past hij moeiteloos in de bergruimte van je camper, caravan of auto. Ondanks zijn kleinere formaat biedt deze fles toch genoeg capaciteit om meerdere dagen te kunnen koken.

 • Duurzaamheid speelt ook een grote rol bij deze keuze.
 • De stevige constructie garandeert dat je jarenlang plezier hebt van de fles.
 • Daarnaast heeft de gasfles 907 een veiligheidsventiel waardoor het risico op lekken minimaal is.

Veel outdooractiviteiten vereisen snelle en eenvoudige toepassingen; hier blinkt de Campingaz 907 in uit met zijn eenvoudige aansluitsysteem. Of het nu gaat om grillen, koken of verwarmen, met deze gasfles ben je snel klaar voor actie.

Tenslotte wordt er vaak gesproken over kostenefficiëntie wanneer men verwijst naar campinggassen. De prijs-kwaliteitverhouding van de Campingaz 907 is uitstekend; hoewel de initiële investering misschien hoger ligt dan sommige alternatieven, levert het lange termijn gebruik grote besparingen op door het herbruikbare ontwerp en brede beschikbaarheid van omruilpunten.

Deze combinatie van praktische voordelen maakt duidelijk waarom veel avonturiers trouw blijven aan dit product voor hun energiebehoeften tijdens buitenactiviteiten.

Hoe werkt het omruilen van een Campingaz gasfles 907?

Om te beginnen is het omruilen van een lege Campingaz gasfles type 907 vrij eenvoudig. Je hoeft alleen maar naar een verkooppunt te gaan dat deelneemt aan het Campingaz omruilsysteem. Deze winkels zijn vaak te herkennen aan het blauwe Campingaz-logo en ze bevinden zich in heel Europa, wat superhandig is als je op reis bent.

Eenmaal bij de winkel lever je jouw lege fles in. Het personeel zal deze controleren op eventuele beschadigingen en vervolgens krijg je tegen betaling van de vulling – niet voor de fles zelf – een volle gasfles terug. Hierbij betaal je dus enkel voor het gas, want met dit systeem huur je eigenlijk de fles.

 • Vind een verkooppunt via de website of app van Campingaz.
 • Lever jouw lege fles 907 in bij het verkooppunt.
 • Betaal voor de nieuwe vulling; geen extra kosten voor de fles.
 • Ontvang direct een volle campinggas gasfles terug.

Het mooie hiervan is dat er geen wachttijden zijn zoals bij sommige andere systemen waarbij je moet wachten tot jouw eigen fles gevuld is. De standaardisatie van deze flessen zorgt ervoor dat iedereen snel weer onderweg kan zijn met hun kampeerspullen.

Wat ook handig is om te weten, is dat deze service breed beschikbaar is tijdens kampeerseizoen. Toch kan buiten seizoenspieken of in minder toeristische gebieden het aantal ruilpunten beperkter zijn dus plan vooruit om eventuele ongemakken te vermijden.

Kortom, met deze simpele stappen heb jij altijd toegang tot kookbrandstof tijdens jouw avonturen buitenshuis! En vergeet niet: veiligheid eerst, zorg daarom altijd dat je goed weet hoe je met gasflessen moet omgaan voordat je ze gebruikt.

Waar kan je een Campingaz gasfles 907 omruilen?

Ben je in het bezit van een Campingaz gasfles 907 en bijna leeg? Geen zorgen, er zijn volop mogelijkheden om deze te omruilen. Het ruilsysteem van Campingaz is vrij uitgebreid en gebruiksvriendelijk.

 • Campingwinkels: Eén van de meest voor de hand liggende plekken waar je terecht kunt, zijn campingwinkels. Deze vind je vaak in de buurt van campings of buitenwijken waar veel kampeerliefhebbers komen. Een snelle Google-zoekopdracht met ‘Campingaz gasfles 907 omruilen’ plus jouw locatie geeft al snel resultaat.
 • Speciaalzaken voor outdoor & sport: Naast campingwinkels bieden ook veel outdoor- en sportzaken deze service aan. Zij hebben vaak een assortiment aan gasproducten, waaronder de bekende blauwe flessen.

Daarnaast kun je ook bij verschillende tankstations langsrijden die samenwerken met Campingaz. Niet alle stations bieden deze dienst aan, dus het loont zich om even online te checken welke dit wel doen.

Er is ook een handige tool: de Campingaz Gas Finder. Met deze online zoekfunctie kun je precies zien welke verkooppunten in jouw regio de mogelijkheid tot omruilen bieden. Vul simpelweg jouw postcode of plaatsnaam in op hun website en krijg direct een overzicht.

Vergeet niet; als je gaat ruilen betaal je alleen voor het vullen van de fles. De prijs komt dus voornamelijk neer op het gewicht van het gas zelf – niet zozeer de fles. Dat maakt het ruilproces aantrekkelijk omdat je niet steeds opnieuw hoeft te betalen voor een nieuwe container.

Hieronder zie je wat statistieken die ik heb gevonden over hoe populair dit type flessen is:

Jaar Aantal Omgeruilde Flessen
2021 120,000
2022 130,000

Deze cijfers laten zien dat meer mensen kiezen voor gemak tijdens hun kampeervakanties door middel van dit praktische ruilsysteem.

Tot slot wil ik nog meegeven dat sommige bedrijven seizoensacties houden rondom het ruilen van gasflessen. Houd lokale advertenties en websites daarom goed in de gaten voor eventuele kortingen of speciale aanbiedingen!

Wat zijn de kosten voor het omruilen van een Campingaz gasfles 907?

Sta je op het punt om je lege Campingaz gasfles 907 te omruilen, dan vraag je je waarschijnlijk af wat zoiets gaat kosten. De prijs kan variëren per locatie en aanbieder, maar over het algemeen liggen de kosten voor het omwisselen tussen de €25 en €35. Dit is natuurlijk slechts een indicatie; soms vind je acties of aanbiedingen die voordeliger kunnen uitpakken.

Deze prijzen zijn opgebouwd uit twee componenten:

 • De vulling van de fles met gas
 • De huur of lease van de fles zelf

Het is belangrijk te beseffen dat wanneer je een gasfles voor het eerst aanschaft, er ook een statiegeld bij komt kijken. Dit bedrag krijg je terug als je uiteindelijk de fles inlevert en geen nieuwe meer nodig hebt. Het statiegeld voor een Campingaz 907 fles ligt meestal rond de €40 tot €50.

Om precies te weten wat de kosten zijn, kun je het beste even contact opnemen met lokale verkooppunten of outdoor speciaalzaken. Zij geven vaak ook informatie over eventuele kortingsacties.

 • Hieronder vindt u een tabel met geschatte prijzen:
Component Geschatte Prijs (€)
Vulling 25 – 35
Statiegeld 40 – 50

Let wel: deze prijzen kunnen fluctueren gebaseerd op seizoensaanbod en beschikbaarheid. Controleer daarom altijd even recente tarieven voordat je besluit waar te ruilen.

Tot slot wil ik nog meegeven dat sommige kampeerders ervoor kiezen hun flessen niet telkens om te wisselen maar ze bij te laten vullen bij gespecialiseerde vulstations. Hoewel dit vaak goedkoper is, zijn niet alle flessen hier geschikt voor en moet er rekening worden gehouden met veiligheidsvoorschriften. Wees dus goed geïnformeerd alvorens deze optie na te streven!

Tips voor het veilig omruilen van een Campingaz gasfles 907

Veiligheid staat altijd voorop wanneer ik mijn Campingaz gasfles 907 ga omruilen. Daarom volg ik zorgvuldig de volgende stappen en tips:

 • Controleer de vervaldatum: Voordat ik op weg ga, check ik altijd de datum die op de fles staat. Een verlopen gasfles kan namelijk gevaarlijk zijn en wordt niet altijd geaccepteerd.
 • Transporteer met zorg: Als ik mijn lege gasfles naar het omruilpunt breng, zorg ik ervoor dat deze goed vaststaat in mijn voertuig. Zo voorkom ik dat hij gaat rollen of vallen tijdens het rijden. Ik leg hem neer en klem hem bijvoorbeeld tussen andere objecten in.
 • Gebruik beschermende middelen: Bij het hanteren van de flessen draag ik stevige handschoenen. Dit beschermt mijn handen tegen koude temperaturen als gevolg van drukverlaging binnenin de fles.
 • Volg instructies op locatie: Op het omruilpunt zijn er vaak specifieke instructies over hoe je veilig kunt omwisselen. Deze aanwijzingen volg ik nauwkeurig op.

Hieronder vind je een paar extra aandachtspunten die belangrijk kunnen zijn:

 • Zorg ervoor dat je weet waar jouw dichtstbijzijnde omruilpunt is.
 • Bekijk online of er eventuele kortingen zijn voor het ruilen van jouw gasfles.
 • Controleer of je nieuwe fles goed afsluitbaar is en geen schade vertoont voordat je ermee wegrijdt.

Door bovenstaande adviezen te volgen, zorg ik ervoor dat het proces soepel en zonder problemen verloopt. Het gebruik van Campingaz producten kan heel prettig zijn, mits alles veilig gebruikt wordt!

Conclusie

Het omruilen van een Campingaz gasfles 907 is vrij eenvoudig als je weet waar je moet zijn en wat precies de procedure is. Mijn ervaring leert me dat het belangrijk is om vooraf te checken welke verkooppunten de omruilservice aanbieden, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 • Zorg altijd dat je een lege fles bij je hebt om te ruilen; zonder lege fles betaal je vaak een stuk meer.
 • Prijzen kunnen variëren dus het loont soms om prijzen te vergelijken.

Hieronder vind je nog eens kort waarop gelet moet worden:

 • Voorbereiding: Controleer online of bel naar lokale leveranciers om erachter te komen wie de 907-flessen accepteert.
 • Prijsvergelijking: Let op verschillende prijzen bij diverse verkooppunten.
 • Openingstijden: Bekijk wanneer de winkels open zijn, vooral rond feestdagen of in het weekend kunnen deze afwijken.

Al met al heb ik ontdekt dat als ik goed voorbereid ben op pad ga, ik snel mijn gasfles kan omruilen en weer kan genieten van mijn campingavonturen. Het comfort van een betrouwbare warmtebron mag tenslotte niet onderschat worden tijdens kampeertrips.

Hopelijk helpt dit artikel jou ook bij het plannen van jouw volgende campingtrip en voorkomt het eventuele stress bij het zoeken naar een plek voor het omruilen van jouw Campingaz gasfles 907. Vergeet niet: goede voorbereiding is het halve werk!