Camperbeurs Hardenberg 2022: Hoogtepunten en Trends

De Camperbeurs Hardenberg 2022 was het evenement voor camperliefhebbers om naar uit te kijken. Met een breed scala aan exposanten, van de nieuwste campers tot handige accessoires, kon ik hier alles vinden wat met het camperleven te maken heeft. Het was niet alleen een kans om de laatste trends en modellen te bekijken, maar ook om ervaringen uit te wisselen met mede-camperliefhebbers.

Voor mij als enthousiaste camperaar bood deze beurs de perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor mijn volgende reis. De diversiteit aan stands en activiteiten maakte dat er voor iedereen iets interessants te ontdekken viel, of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of net begint met het verkennen van deze vrijheid-biedende manier van reizen.

Wat me vooral trok waren de innovatieve oplossingen die kleine ondernemers presenteerden; slimme gadgets die het leven onderweg nog aangenamer maken. Door direct in gesprek te gaan met leveranciers kreeg ik waardevolle tips die je niet zomaar online vindt – één van de vele redenen waarom een bezoek aan Camperbeurs Hardenberg zo waardevol is!

Wat is de Camperbeurs Hardenberg?

De Camperbeurs Hardenberg is een jaarlijks evenement dat liefhebbers van campers en kampeerreizen samenbrengt. Georganiseerd in Evenementenhal Hardenberg, biedt deze beurs alles wat je hartje begeert op het gebied van mobiel reizen. Van de nieuwste campermodellen tot handige accessoires en innovatieve gadgets; er is voor ieder wat wils.

 • Bezoekers kunnen zich vergapen aan een breed scala aan campers: van compacte buscampers tot luxe integraal modellen.
 • Uiteenlopende standhouders presenteren hun producten en diensten, waaronder camperbouwers, dealers en specialistische merken.
 • Workshops en lezingen over camperonderhoud, reisroutes en het nomadische leven geven verdieping aan je bezoek.

De sfeer op de beurs is gemoedelijk en gericht op het delen van ervaringen met medekampeerders. Het’s niet alleen een plek om te shoppen voor je volgende camper of uitrusting maar ook om inspiratie op te doen voor toekomstige avonturen. Met interactieve elementen zoals testritten en meet & greets met ervaren reizigers wordt elke editie weer een belevenis.

Naast al dit moois houden organisatoren ook oog voor duurzaamheid binnen de branche. Innovaties zoals elektrische campers krijgen speciale aandacht om bewustzijn te creëren over milieuvriendelijke reisopties. Zo blijft de Camperbeurs Hardenberg een relevant platform voor zowel nieuwe als doorgewinterde camperliefhebbers.

Ben je dus gepassioneerd door het vrijheid-biedende camperleven? Dan mag je deze beurs zeker niet missen! Hier ontmoet je gelijkgestemden, doe je waardevolle informatie op en kom je thuis met herinneringen die nog lang na zoemen in het dagelijks leven.

Waar en wanneer vindt de Camperbeurs Hardenberg plaats in 2022?

De Camperbeurs Hardenberg is een evenement dat camperenthousiastelingen zeker niet mogen missen. In 2022 opent deze befaamde beurs haar deuren voor het publiek van vrijdag 23 september tot en met zondag 25 september. Uit heel Nederland komen liefhebbers samen in Evenementenhal Hardenberg, gelegen aan de Energieweg 2.

Op dit jaarlijkse event kunnen bezoekers zich laten inspireren door een breed scala aan campers, accessoires en toeristische informatie. Of je nu op zoek bent naar een compacte camper om flexibel mee te reizen of een luxueuze variant die van alle gemakken is voorzien, hier vind je wat je zoekt. De nieuwste modellen staan glimmend opgesteld en deskundige verkopers voorzien je graag van persoonlijk advies.

 • Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
 • Zondag: 10:00 – 17:00 uur

Er worden diverse workshops georganiseerd waarbij ervaren reizigers vertellen over hun avonturen en nuttige tips delen over het onderhoud en de inrichting van je camper. Bovendien kun je interessante lezingen bijwonen die ingaan op aspecten zoals duurzaamheid op de weg en innovatieve technologieën binnen het kampeersegment.

Voor gezinnen met kinderen is er ook genoeg te beleven; zo zijn er speciale kinderactiviteiten waardoor ook zij een onvergetelijke dag beleven terwijl jij rustig rondsnuffelt tussen alles wat met campers te maken heeft. Kortom, of je nu een fervente kampeerder bent of simpelweg droomt van een leven op vier wielen, Camperbeurs Hardenberg biedt voor ieder wat wils!

Wat zijn de hoogtepunten van de Camperbeurs Hardenberg 2022?

Elk jaar wachten camperenthousiasten met spanning op de Camperbeurs Hardenberg. Dit evenement is dé plek waar liefhebbers van campers samenkomen om de nieuwste modellen en trends te ontdekken. De editie van 2022 stelde niet teleur; hier volgen enkele hoogtepunten die je niet mocht missen.

De presentatie van nieuwe campermodellen trok veel aandacht tijdens het evenement. Bezoekers konden hun ogen uitkijken bij de nieuwste innovaties op campergebied:

 • Geavanceerde technologie: Intelligente systemen voor energiebeheer en navigatie werden geïntroduceerd.
 • Duurzaamheid: Er was een duidelijke focus op milieuvriendelijke materialen en elektrische campers.

Workshops en seminars waren ook een trekpleister, waarbij experts tips gaven over onderhoud, reisroutes en het zelf bouwen of aanpassen van je camper. Met interactieve sessies werd zowel beginners als ervaren reizigers nieuwe inzichten geboden.

Een ander belangrijk aspect van de beurs was het sociale element. Het ‘Camperplein’ bood bezoekers de kans om ervaringen uit te wisselen, terwijl ze genoten van live entertainment en lokale gastronomie.

Tot slot waren er talloze stands met accessoires, onderdelen en allerlei gadgets die elke camperliefhebber kan waarderen:

 • Zonnepanelen
 • Satellietschotels
 • Compacte meubels

De combinatie van deze elementen maakte de Camperbeurs Hardenberg 2022 tot een onvergetelijk evenement voor iedere bezoeker met passie voor het mobiele leven.

Welke exposanten zijn aanwezig op de Camperbeurs Hardenberg?

De Camperbeurs in Hardenberg is een evenement waar je niet omheen kunt als je van campers houdt. Elk jaar trekt het allerlei exposanten, van gevestigde camperfabrikanten tot innovatieve startups. Ik heb eens goed rondgekeken en een lijst samengesteld met soorten exposanten die je daar kon verwachten:

 • Camperdealers: Je vindt er een breed scala aan dealers die de nieuwste modellen presenteren. Of je nu interesse hebt in een compacte camper of juist iets ruims zoekt voor het hele gezin, hier kun je zeker slagen.
 • Accessoireleveranciers: Voor iedere camperaars is er wat wils op het gebied van accessoires. Van luifels en fietsrekken tot satellietschotels en zonnepanelen; alles om jouw kampeerervaring naar een hoger niveau te tillen.
 • Toeristische organisaties: Ook diverse toeristische instanties laten zien wat de beste bestemmingen zijn voor jouw volgende reis met de camper.
 • Serviceproviders: Diensten zoals verzekeringen, financiering en onderhoud worden ook aangeboden door verschillende bedrijven.

Hierbij nog wat statistieken over de diversiteit aan stands:

Type Exposant Aantal Stands
Camperdealers 50+
Accessoireleveranciers 70+
Toeristische organisaties 30+
Serviceproviders 20+

Elk type stand heeft z’n eigen charme en biedt unieke producten of diensten. Zo stuitte ik bijvoorbeeld op een paar enorm enthousiaste ondernemers die gespecialiseerd zijn in duurzame energieoplossingen voor campers – echt inspirerend!

Wat me ook opviel was de interactieve natuur van veel stands. Bij sommige kon je zelfs ter plekke ervaren hoe bepaalde gadgets werken of kreeg je demonstraties van nieuwe features in campers.

Gezien deze mix aan exposanten kan ik wel stellen dat wie naar de Camperbeurs komt, met meer terugkeert dan alleen brochures of visitekaartjes; het is een bron van inspiratie, informatie én potentieel nieuwe vrienden binnen de campercommunity!

Hoe kan ik kaartjes kopen voor de Camperbeurs Hardenberg 2022?

Voor de enthousiaste camperfanaten die graag naar de Camperbeurs in Hardenberg willen, is het belangrijk om te weten hoe je aan tickets komt. Het aanschaffen van kaartjes is gelukkig heel eenvoudig en kan meestal online gedaan worden. Ik loop even met je door de stappen heen.

Allereerst kun je terecht op de officiële website van de Camperbeurs Hardenberg. Daar vind je een speciaal gedeelte waar je jouw toegangsbewijzen kunt bestellen. Het proces wijst zich vrijwel vanzelf; selecteer het aantal tickets dat je nodig hebt, vul eventueel persoonlijke gegevens in en rond vervolgens de betaling af. Betalen kan vaak via verschillende methodes zoals iDEAL of creditcard.

Mocht online bestellen geen optie zijn of geef je simpelweg de voorkeur aan persoonlijk contact, dan kun je vaak ook telefonisch kaarten reserveren of kopen bij bepaalde verkooppunten. De locaties en telefoonnummers van deze punten staan doorgaans ook op de website vermeld.

Het is slim om er snel bij te zijn want soms biedt men vroegboekkortingen aan of zijn er speciale actietickets beschikbaar die extra voordelen bieden. Deze deals zijn echter beperkt beschikbaar, dus wacht niet te lang met het regelen van jouw toegang tot dit populaire evenement.

 • Online bestellen via officiële website
 • Mogelijkheid tot telefonische reservering
 • Verschillende betaalmethodes mogelijk (iDEAL, creditcard)
 • Check voor vroegboekkortingen of actietickets

Doorgaans ontvang je na aankoop een bevestigingsmail met daarin jouw e-tickets die je kunt uitprinten of opslaan op jouw mobiele telefoon. Vergeet deze niet mee te nemen naar het evenement! Zorg ervoor dat alle barcodes goed leesbaar zijn zodat ze bij binnenkomst zonder problemen gescand kunnen worden.

En vergeet niet: naast reguliere tickets worden er soms ook speciale arrangementen aangeboden zoals combitickets met overnachtingen in nabijgelegen hotels of campings wat ideaal kan zijn als je een complete camperervaring wilt beleven tijdens het bezoek aan Hardenberg!

Conclusie

Mijn bezoek aan de Camperbeurs Hardenberg 2022 was een ware eyeopener. De diversiteit aan campers en accessoires die ik heb gezien, toont duidelijk dat de kampeerwereld vol innovatie zit. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 • Uiteenlopende modellen: Van compacte buscampers tot luxe integraalmodellen, er was voor ieder wat wils.
 • Nieuwste technologieën: Ik ontdekte de nieuwste snufjes op het gebied van zonne-energie en navigatiesystemen.
 • Workshops en presentaties: Deze gaven waardevolle informatie over onderhoud en reistips.

De beurs bood niet alleen een blik op de nieuwste trends, maar ook op de gemeenschap van camperenthousiastelingen. Ik merkte dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt binnen deze community.

Hierbij nog wat interessante statistieken die ik verzamelde:

Bezoekersaantallen Aantal standhouders Gemiddelde prijsklasse
15.000+ 200+ €30.000 – €100.000

Enkele punten die ik meeneem uit mijn ervaring zijn:

 • Er is een groeiende markt voor compacte, milieuvriendelijke campers.
 • Accessoires zoals satellietschotels en WiFi-versterkers worden steeds populairder.
 • Persoonlijk contact met dealers en medekampeerders draagt bij aan het vertrouwen in aankoopbeslissingen.

Om af te sluiten kan ik stellen dat mijn tijd op de Camperbeurs Hardenberg enorm informatief was. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven in wat er speelt in de wereld van campers en hoe ik dit kan toepassen op mijn eigen kampeeravonturen. Voor mensen die overwegen om een camper te kopen of hun huidige uitrusting willen upgraden is zo’n evenement absoluut aan te raden!