Bip En Go ANWB: Alles Over de Tolbadge Service

Reizen door Europa vereist vaak het gebruik van tolwegen en dat kan soms best een gedoe zijn. Gelukkig biedt de ANWB samen met Bip&Go een oplossing die het leven van automobilisten een stuk makkelijker maakt: de elektronische tolbadge. Met deze handige gadget hoef je niet langer in de rij te staan bij tolpoortjes en kun je soepel doorrijden.

Als lid van de ANWB kun je profiteren van speciale aanbiedingen voor de aanschaf van een Bip&Go badge. Automatische tolbetaling is niet alleen tijdbesparend, maar ook comfortabel, vooral tijdens lange reizen of drukke periodes wanneer elke minuut telt. Mijn ervaringen met de Bip&Go service zijn positief; het heeft mijn reizen door Frankrijk zorgeloos en efficiënt gemaakt.

Bip&Go is actief in verschillende Europese landen, wat betekent dat je met één badge toegang hebt tot snelwegen in onder meer Frankrijk, Spanje, Portugal en Italië. Dit betekent minder stress over verschillende betaalsystemen en valuta’s tijdens jouw buitenlandse avonturen. Zelf heb ik gemerkt hoe prettig het is om niet constant naar kleingeld te hoeven zoeken of me zorgen te maken over lokale betaalmethodes bij iedere grensovergang.

Wat is BIP en GO?

Bip en Go is de tolbadge service van ANWB waarmee je makkelijk door tolpoorten in Frankrijk kunt rijden. Het werkt heel simpel: je bevestigt de badge op de voorruit van je auto en als je een tolpoort nadert, opent het poortje automatisch. Dit betekent geen wachtrijen meer bij de péage! De kosten voor het gebruik van de wegen worden automatisch geregistreerd en later afgeschreven.

 • Snelheid: Met Bip en Go rijd je sneller door tolpoorten.
 • Gemak: Je hoeft niet te stoppen om te betalen.
 • Overzichtelijk: Alle kosten worden netjes op één factuur verzameld.

Tegenwoordig kun je met Bip en Go ook in Spanje, Portugal en Italië terecht. Dat maakt reizen binnen Europa nog zorgelozer. Zeker als je bedenkt dat deze service beschikbaar is voor zowel personenauto’s als motoren. Daarnaast zijn er geen abonnementskosten; je betaalt alleen eenmalige aanschafkosten voor de badge, plus een kleine bijdrage per gebruikte tolweg.

Land Toegankelijk met Bip & Go
Frankrijk Ja
Spanje Ja
Portugal Ja
Italië Ja

Het systeem is vooral handig tijdens vakantieperiodes waarin veel mensen onderweg zijn naar hun vakantiebestemming. Denk aan lange files bij populaire tolstations zoals Saint-Arnoult-en-Yvelines nabij Parijs of Biriatou aan de grens met Spanje. Dankzij Bip en Go voorkom ik persoonlijk veel stress omdat ik weet dat ik vlotter kan doorrijden.

De ANWB heeft ervoor gezorgd dat het verkrijgen van een Bip & Go-badge eenvoudig online kan via hun website. Als lid krijg ik bovendien korting op mijn aankoop wat alweer mooi meegenomen is! Na ontvangst activeer ik mijn badge online, waarna hij direct klaar is voor gebruik.

Wie regelmatig naar of door Frankrijk reist, zal snel merken hoeveel tijd er bespaard wordt dankzij dit handige systeem. Mijn eigen ervaring leert mij dat investeren in comfort onderweg echt loont – iets wat iedere vakantieganger wel kan waarderen!

Voordelen van BIP en GO

Het gebruik van BIP en GO levert een hele reeks voordelen op voor automobilisten. Allereerst is er het gemak dat je niet meer in de rij hoeft te staan bij tolpoortjes. Met een BIP en GO badge rijd ik gewoon door de speciale T-badge rijstroken, wat me zeeën van tijd bespaart, vooral tijdens drukke vakantieperiodes.

Daarnaast biedt het systeem ook financiële voordelen. Abonnees betalen vaak minder dan het normale tarief per passage. Dit kan behoorlijk oplopen als je regelmatig tolwegen gebruikt. Ook zijn er geen verrassingen achteraf; ik weet altijd precies wat de kosten zijn omdat deze direct worden geregistreerd en afgeschreven.

De installatie van de badge is kinderspel; het apparaatje plak je eenvoudig aan de binnenkant van de voorruit en klaar is Kees! Zodra deze geïnstalleerd is, wordt alles automatisch geregeld zonder dat ik daar nog omkijken naar heb.

Bovendien heeft BIP en GO een handige online portal waar ik mijn uitgaven kan bijhouden en beheren. Ik zie in één oogopslag al mijn passages, kostenposten en kan zelfs mijn facturen downloaden voor eigen administratie of declaraties.

Ten slotte verhoogt BIP en GO ook nog eens de veiligheid onderweg. Doordat ik niet hoef te stoppen bij tolpoortjes verminder ik het risico op kop-staartbotsingen die vaak voorkomen wanneer verkeer onverwachts afremt voor tolhuisjes.

Voordeel Beschrijving
Tijdsbesparing Snelle doorgang bij tolpoortjes zonder wachten
Kostenbesparing Minder betalen per passage met mogelijkheid tot abonnementsvoordeel
Eenvoudige installatie Badge simpel te bevestigen aan binnenzijde voorruit
Inzichtelijke administratie Uitgaven controleren via online portal
Verhoogde veiligheid Vermindering risico op aanrijdingen bij tolpoortjes

Met deze punten in gedachten maakt een service als BIP en GO autorijden door Europa niet alleen gemakkelijker maar ook aangenamer én veiliger!

Hoe werkt BIP en GO?

Bij het horen van BIP en GO denk je misschien aan een moderne betaalmethode voor tolwegen. En dat klopt ook! Het is een service aangeboden door ANWB in samenwerking met SANEF, waardoor automobilisten gemakkelijk kunnen betalen op Franse tolwegen. Maar hoe werkt dit systeem precies?

Allereerst bestel je de BIP en GO badge online via de ANWB website. Nadat je jouw gegevens hebt ingevuld en de bestelling hebt afgerond, ontvang je de badge thuis per post. Deze badge is gekoppeld aan een account waarop alle tolkosten worden geregistreerd.

Zodra je in bezit bent van deze badge bevestig je hem op de voorruit van je auto. Dit doe je achter de binnenspiegel zodat deze goed gelezen kan worden door de sensoren bij de tolpoorten. Het installeren is eenvoudig: verwijder het beschermfolie en plak de houder vast op een schone ruit.

 • De voordelen zijn duidelijk:
  • Niet meer wachten in lange rijen bij tolpoortjes
  • Betaling wordt automatisch verwerkt
  • Overzichtelijke maandelijkse factuur van gemaakte kosten

Wanneer je met jouw auto naar Frankrijk reist en een tolweg nadert, kies dan voor een speciale ’t’ rijstrook die aangegeven staat met ’télépéage’. Bij het naderen van het poortje zal er een signaal tussen jouw badge en het poortsysteem plaatsvinden, wat resulteert in een ‘bip’-geluid als teken dat alles correct verlopen is. De slagboom gaat omhoog, en voilà, zonder te stoppen of contant geld te zoeken kun jij jouw weg vervolgen.

Let wel op dat hoewel dit systeem veel tijd bespaart, er toch kosten aan verbonden zijn die naast de reguliere tolgelden komen. Zo betaal je voor activatie, verzending van de bipper en eventueel abonnementskosten afhankelijk van het gekozen pakket.

In onderstaande tabel vind je een overzicht:

Kostenpost Prijs (indicatie)
Activatie Eenmalig €10
Verzendkosten Rond €5
Abonnementskosten Vanaf €1,70 p/m

Met BIP en GO geniet ik persoonlijk altijd weer van hoe soepel mijn reis door Frankrijk verloopt; geen gestress bij tollanen meer! Ik raad dan ook iedere frequente Frankrijkreiziger aan om zich eens te verdiepen in deze handige service.

BIP en GO bij ANWB

Met BIP en GO van de ANWB wordt tol betalen een fluitje van een cent. Ik heb zelf ervaren hoe handig het is om niet meer in de rij te hoeven staan bij tolpoortjes tijdens mijn vakanties in Frankrijk. Het systeem werkt via een klein elektronisch kastje, de zogenaamde ‘badge’, die je op je voorruit plakt.

De badge communiceert draadloos met scanners bovenaan de tolpoorten waardoor betaling automatisch gebeurt. Wat ik vooral prettig vind, is dat je achteraf betaalt via een gekoppelde bankrekening of creditcard. Zo hoef je onderweg niet constant aan geld te denken.

 • Gemakkelijk: geen gedoe met contant geld of kaartjes
 • Tijdsbesparing: sneller doorrijden bij drukke péages
 • Overzichtelijk: maandelijkse afschrijving en duidelijke factuur

Een interessant detail is dat deze service niet alleen voor Frankrijk beschikbaar is. Reizigers kunnen met dezelfde badge ook terecht in Spanje, Portugal én Italië. Dat maakt reizen binnen Europa nog soepeler.

Het gebruik van BIP en GO levert statistieken op die laten zien waarom veel Nederlanders hiervoor kiezen:

Voordeel Percentage gebruikers
Geen wachttijden 70%
Makkelijke betaling 65%
Meerdere landen 50%

Deze cijfers tonen aan dat efficiency tijdens het reizen hoog gewaardeerd wordt door ons Nederlanders.

Vergeet tot slot niet dat er jaarlijkse abonnementskosten verbonden zijn aan de service van BIP en GO via ANWB. Deze kosten wegen echter voor velen op tegen het gemak en de bespaarde tijd. Mijn tip? Ga je regelmatig richting Zuid-Europa met de auto, dan is dit zeker iets om te overwegen!

BIP en GO abonnementen

Met een BIP en GO abonnement kun je gemakkelijk tol betalen in Frankrijk. Het is een elektronisch tolsysteem waarbij de tol automatisch wordt afgeschreven als je door de tolpoortjes rijdt. Dit bespaart tijd omdat je niet hoeft te stoppen om te betalen.

Er zijn verschillende soorten BIP en GO abonnementen beschikbaar, afhankelijk van hoe vaak je reist. Zo heb je bijvoorbeeld het ‘Badge Liberté’ abonnement, dat ideaal is voor mensen die regelmatig door Frankrijk reizen. Met dit abonnement betaal je een maandelijkse fee plus de gemaakte tolgelden.

Voor incidentele reizigers is er het ‘Badge Vacances’ aanbod waarbij je alleen tijdens de vakantieperiodes betaalt. Je hebt dan geen vaste maandelijkse kosten maar alleen een activatiefee voor de periode dat je het gebruikt.

De kostenstructuur ziet er ongeveer zo uit:

Abonnementssoort Maandelijkse Fee Activatiefee Overige Kosten
Badge Liberté €1,70 (indien gebruikt) €10 Tolkosten per passage
Badge Vacances Geen (alleen in vakanties) €5 Tolkosten per passage

Het gebruik van een BIP en GO abonnement kan ook voordelen opleveren zoals korting op parkeerplaatsen of bij bepaalde winkels langs Franse snelwegen.

 • Maandelijks opzegbaar: De flexibiliteit van het BIP en GO systeem is groot; veel abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.
 • Gemak: Ik merk zelf hoe handig het is om niet te hoeven stoppen bij iedere tolpoort.
 • Tijdswinst: Zeker tijdens drukke periodes kan deze tijdswinst aanzienlijk zijn.

Het aanvragen van een BIP en GO badge is simpelweg via internet te doen, waarna deze naar jouw thuisadres wordt gestuurd. Let wel op dat sommige voertuigen zoals motoren of campers mogelijk andere tarieven hebben wegens hun afmetingen of gewicht.

Conclusie

Bij het overwegen van een abonnement op Bip&Go in samenwerking met ANWB is het belangrijk om de voordelen af te wegen tegen de kosten. Mijn ervaring wijst uit dat gemak en tijdsbesparing vaak de doorslaggevende factoren zijn voor reizigers die regelmatig gebruikmaken van tolwegen.

 • De installatie is eenvoudig; je plaatst de badge achter je voorruit en kunt direct doorrijden bij tolpoorten.
 • Met dit systeem bespaar je kostbare minuten omdat je niet hoeft te stoppen om te betalen.
 • De kostenstructuur is transparant, met een basisprijs en kosten per gebruikte tolweg, wat betekent dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt.

Hoewel er maandelijkse kosten aan verbonden zijn, kan ik concluderen dat Bip&Go voor frequente reizigers een waardevolle investering is. Het biedt niet alleen efficiëntie maar ook het comfort van minder stress tijdens het rijden. Voor incidentele gebruikers kan een traditionele betaalmethode bij tolwegen echter meer kosteneffectief zijn.

Mijn advies? Overweeg zorgvuldig hoe vaak je langs tolwegen reist voordat je besluit tot aanschaf over te gaan. En vergeet niet: veiligheid op de weg blijft altijd prioriteit nummer één, ongeacht welk betaalgemak dan ook geboden wordt.